Buitenmens, agrarisch ondernemer en gepassioneerd fietser

Eigenaar van PEIJK is Pieter van der Eijk uit Swifterbant, Flevoland. Samen met zijn broer heeft hij een akkerbouwbedrijf. In 2015 heeft hij FarmBikes opgericht.

Naast zijn dagelijkse bestaan van boer is Pieter van der Eijk ook actief op de fiets. Door zijn interesse in fatbikes is hij in 2014 in contact gekomen met Marvin Besselink, eigenaar van de Sandman fatbikes. Hier ontstond een samenwerking uit en Pieter startte op de boerderij zijn bedrijf FarmBikes en hij ging Sandman fatbikes importeren.

Sandman & FATlab // De jaren daarop heeft hij hiervan mooie fietsen en modellen van Sandman kunnen verkopen. Tot op de dag van vandaag zijn dit nog steeds zijn lievelingetjes. In het jaar 2017 veranderde de naam Sandman langzaam naar FATlab, een stoere naam met een nog stoerder logo. Onder FATlab zijn er paar modellen extra bijgekomen. Naast de fatbikes zijn er plusbikes en gravelbikes toegevoegd. Wat een supergaaf segment hebben we nu met FATlab!

Snellere mountainbikes // Voor de snelle man/vrouw miste de snellere mountainbikes. FarmBikes is de afgelopen tijd bezig geweest met de ontwikkeling van het merk PEIJK en de eerste modellen daarvoor om aan deze vraag te voldoen. Het zijn de XC 29er mountainbikes van hoogwaardige kwaliteit én toch goed betaalbaar. De fietsen worden door FarmBikes geheel naar uw wens gemonteerd en bij u afgeleverd.

Pieter van der Eijk uit Swifterbant is eigenaar van PEIJK en FarmBikes

Pieter in actie // In 2017 heeft Pieter meegedaan aan de MTB Stage Race Australia. De race was van 16 – 23 september 2017 en besloeg een afstand van 660 km, van Cairns naar Port Douglas.